TC De Hasselt investeert in een padelveld

Met het oog op de voorziene verhuis naar het sportpark  op de Lichterstraat investeert TC De Hasselt in de aanleg van een padel veld. De bedoeling is om zoveel mogelijk Puursenaren nu al te laten kennismaken met deze relatief nieuwe sport om een idee te krijgen hoeveel van deze velden op de nieuwe locatie dienen ingepland te worden.

Padel wordt gespeeld volgens de tennis spelregels op een veld dat het midden houdt tussen een squash- en tennisveld. Door de afmetingen van het veld en de glazen omwanding is padel echter eenvoudiger om te spelen en gemakkelijker om aan te leren dan tennis. Ideaal dus voor beginners en een welkome toevoeging aan het tennisspel voor de gevorderden.

Op 28 mei 2016 werd het nieuwe padelterrein van TC De Hasselt officieel ingehuldigd samen met het gemeentebestuur. Na aankomst van de burgervader en de sportambtenaar kon de inhuldiging beginnen. 
Na een korte speech van Koen Van den Heuvel en een nog kortere van Bart Winters, onze voorzitter, kon het plezierige gedeelte van start gaan.
 
Een leuk exhibitiematchke door gemeente- en clubvertegenwoordigers heeft het terrein helemaal ingewijd.
Nu enkel nog veel spelers en .... hééééél veel plezier.
Wij nodigen dus al onze leden uit om gretig gebruik te maken van ons padelveld. Leden kunnen gratis van deze sport proeven. We vragen wel 10 euro voor de huur van het benodigde materiaal voor 4 personen, padelrackets en padelballen. Je kan reserveren vanaf 18u30 op weekdagen en vanaf 9u30 op weekenddagen. De reservatie kan gebeuren zoals de gewone tennisvelden. Kies wel het padelveld om juist te reserveren. Het materiaal kan je halen bij de bar.