Lessen en stages

TC De Hasselt met zijn binnen-en buitenterreinen biedt het ganse jaar door tennislessen aan voor jong en oud. Er zijn  2 startmomenten. De winterlessen starten in het begin van het winterseizoen en duren 20 weken. De zomerlessen starten in het begin van het zomerseizoen en duren 10 weken.

Kinderen kunnen leren tennissen vanaf 4 jaar dankzij het KidsTennis opleidingsconcept van Tennis Vlaanderen. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma’s kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen. TC De Hasselt behaalt jaar na jaar het label van kindvriendelijke tennisclub.

Men is nooit te oud om te leren en dus kunnen uiteraard ook volwassenen nog lessen volgen en hun slagen perfectioneren.

Ook voor diegene die nog nooit de tennissport beoefend hebben, bieden we lessen aan in de speciale start-to-tennis opleiding.

Zoek welke kleur bij je kind het best past. Hou rekening met het aantal jaren ervaring.

Wit : Voor de echte beginners op de leeftijd van 4 jaar. Vooral voor het aanleren van balgevoel. Voornamelijk allerlei spelletjes met de ballen. De algemene motorische vorming wordt gestimuleerd met coördinatie-oefeningen en algemene bewegingservaring met een eerste aanzet voor de verschillende technieken. 

Blauw : Vanaf 5 jaar. Kennismaking met het echte tennisspel, het juist contactpunt, coördinatie. Verder nog spelletjes en veel plezier.

Rood : Vanaf 7 jaar. Het terrein wordt wat groter. Je bewegingen worden groter: je leert je slag voor te bereiden en uit te zwaaien. Er wordt gewerkt aan de coördinatie. Verder nog veel plezier.

Oranje : Vanaf 9 jaar. Je speelt nu over de reële hoogte van het net. Het terrein is nog wel iets korter. De tactiek wordt belangrijker: je leert ‘diep' en ‘breed' spelen. Je leert met de bovenhandse opslag het punt te starten. Ook het dubbelspel komt aan bod. Je conditie wordt belangrijker.

Groen : Vanaf 10 jaar. Het volledige veld wordt nu in beslag genomen. Je leert je verder perfectioneren. Tactiek en conditie worden belangrijker. Je mentale vaardigheden worden getest.

Geel : Nog een niveau hoger dan groen. Je speelt vanaf nu met een hardere bal.